ЛИЧНОСТНО-СОЦИАЛЬНОЕ ВОССТАНОВЛЕНИЕ БОЛЬНЫХ С ПЕРВЫМ ЭПИЗОДОМ ШИЗОФРЕНИИ: КОНЦЕПТУАЛЬНЫЕ ОСНОВЫ - Абрамов, Владимир Андреевич; Осокина, О. И. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (28) (2012): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
У статті проведено теоретико-методологічне обгрунтування концепції особистісно-соціального відновлення хворих з вперше діагностованою шизофренією, описані основні сучасні підходи до вивчення даної нозології, визначено потреби даного контингенту хворих з урахуванням сучасної спрямованості та реформування системи охорони здоров’я нашої країни. Зроблено висновок про можливість розробки на базі зазначеної концепції технологій особистісно-соціального відновлення хворих після перенесеного першого нападу шизофренії.