МЕТОДОЛОГИЧЕСКИЕ И МЕТОДИЧЕСКИЕ ПОДХОДЫ К РАЗРАБОТКЕ ВЫСОКОСПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫХ ТЕХНОЛОГИЙ ПСИХИАТРИЧЕСКОЙ ПОМОЩИ - Абрамов, Владимир Андреевич; Ряполова, Татьяна Леонидовна; Путятин, Г. Г.; Жигулина, И. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (28) (2012): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
У контексті реформування системи охорони здоров’я в Україні авторами запропоновано визначення високоспеціалізованої психіатричної допомоги, що основана на доказах та цінностях пацієнта, на використанні складних та унікальних технологій, які дозволять досягнути у пацієнта достатнього рівня соціального функціонування та якості життя. Розроблено базові направлення технологій високої складності та методичні підходи до їхньої розробки на підставі доказової медицини та впровадження їх у практику високоспеціалізованої психіатричної допомоги