КЛИНИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ ПСИХОТИЧЕСКИХ РАССТРОЙСТВ ВСЛЕДСТВИЕ УПОТРЕБЛЕНИЯ СОВРЕМЕННЫХ СИНТЕТИЧЕСКИХ ПСИХОСТИМУЛЯТОРОВ (МЕТИЛЕНДИОКСИПИРОВАЛЕРОН) - Спирина, И. Д.; Леонов, С. Ф.; Варшавский, Я. С.; Шустерман, Т. И.; Дугнистый, А. А.; Рокутов, С. В.; Николаенко, А. Е. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 2 (29) (2012): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Проблеми адиктивної поведінки і психотичних розладів внаслідок вживання синтетичних психоактивних речовин стають в Україні все більш актуальними. Так, одним з нових психостимуляторів є метілендіоксіпіровалерон (МДПВ). Наведений у статті клінічний випадок демонструє швидкий розвиток психічної залежності від МДПВ з виникненням шизофреноподібних інтоксикаційних психотичних розладів