ЭРЕКТИЛЬНАЯ ФУНКЦИЯ У БОЛЬНЫХ АРТЕРИАЛЬНОЙ ГИПЕРТЕНЗИЕЙ - Бабюк, И. А.; Туровская, Т. В.; Яковленко, А. В.; Цветкова, П. Д.; Ушенин, С. Г. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 2 (29) (2012): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Метою дослідження було вивчення телмісартану (Мiкардіс) на еректильну функцію у хворих на артеріальну гіпертензію. У дослідження було включено 31 чоловік середнього віку, яким відміняли попередню антигіпертензивну терапію та призначали лише телмісартан у дозі 40-80 мг/добу одноразово. Доза корегувалася за необхідністю залежно від рівня артеріального тиску. Визначали якість еректильної функції. Спостерігали гіпотензивний ефект та покращення ерекції у всіх пацієнтів