ВЗАИМОСВЯЗЬ СТРУКТУРЫ МЕХАНИЗМОВ ПСИХОЛОГИЧЕСКОЙ ЗАЩИТЫ И СИНДРОМА ЭМОЦИОНАЛЬНОГО ВЫГОРАНИЯ У СОТРУДНИКОВ ОВД С НАРУШЕНИЯМИ ПСИХИЧЕСКОЙ АДАПТАЦИИ - Омельянович, В. Ю. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
В статті викладені результати вивчення впливу окремих механізмів психологічного захисту на симптоматичну структуру та динамічні характеристики синдрому емоційного вигоряння у працівників органів внутрішніх справ, які знаходяться в стані парціальної психічної дезадаптації, страждають на психосоматичнізахворювання та у практично здорових. Приділена увага оцінюванню гендерних особливостей взаємозв’язків між вказаними психологічними феноменами, а також їх ролі в процесах адаптації до специфічних умов служби