ОСОБЕННОСТИ ТЕРАПИИ НАРУШЕНИЙ СНА У БОЛЬНЫХ С ГАСТРОЭНТЕРОЛОГИЧЕСКОЙ ПАТОЛОГИЕЙ - Путятин, Г. Г.; Кокотова, Е. А.; Денисова, Т. Ю.; Бойченко, А. А.; Кириченко, Н. И. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
У статті представлено результати порівняльного дослідження хворих на гастроентерологічну патологію із порушеннями сна, що отримували поряд із базовою терапією для корекції сна внутрішньом‘язові ін‘єкції сульпіріда (еглоніла), снодійні засоби (сонован) або еглоніл у таблетках трічи на день. Використання еглонілу продемонструвало порівнянний із снодійними засобами вплив на якісні та кількісні показники сну із меншими негативними наслідками при просинанні. Показано переваги використання ін‘єкцій еглонілу як для більш швидкого досягнення снодійного ефекту, так і для полегшення тривожно депресивної симптоматики, що провокує та посилює клінічні прояви основного соматичного захворювання.