СВЯЗАННЫЕ С СОБЫТИЯМИ ПОТЕНЦИАЛЫ ГОЛОВНОГО МОЗГА У БОЛЬНЫХ, ПЕРЕНЕСШИХ ПЕРВЫЙ ПСИХОТИЧЕСКИЙ ЭПИЗОД ШИЗОФРЕНИИ - Абрамов, Владимир Андреевич; Казаков, В. Н.; Лихолетова, О. И.; Ивнев, Б. Б.; Снегирь, А. Г. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 3 (30) (2012): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
У даній статті показані особливості пов’язаних з подіями потенціалів головного мозку при реалізації сенсомоторної реакції у хворих, що перенесли перший психотичний епізод шизофренії. Наведено характеристики основних компонентів пов’язаних з подіями потенціалів мозку, які були використані в цьому дослідженні. Проведено аналіз літературних даних останніх років з проблеми викликаних відповідей мозку у хворих на шизофренію, зроблено висновок про суперечливість наявних у літературі даних. В результаті проведеного порівняння параметрів викликаних потенціалів мозку в групі хворих на шизофренію і у здорових випробовуваних, зроблені висновки та висунуті гіпотези, що вимагають подальшого вивчення і підтвердження