РОЛЬ СОЦИАЛЬНО-ДЕМОГРАФИЧЕСКИХ И КЛИНИКО-ПСИХОПАТОЛОГИЧЕСКИХ ФАКТОРОВ В ФОРМИРОВАНИИ КОМПЛАЙЕНСА У БОЛЬНЫХ МУЛЬТИРЕЗИСТЕНТНЫМ ТУБЕРКУЛЕЗОМ ЛЕГКИХ - Ряполова, Татьяна Леонидовна; Лепшина, Е. А. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
У статті представлені дані соціально-демографічного та клініко-психопатологічного аналізу хворих на мультирезистентний туберкульоз. Отримані результати є підставою для подальшого вивчення даного контингенту з метою встановлення причин, що призводять до низької комплайентності. Це дозволить оцінити доцільність, обсяг і зміст необхідних психосоціальних втручань, виділити цільові групи хворих, які потребують на них на тому чи іншому етапі надання допомоги, встановити фактори, що підвищують прихильність терапії та підвищити ефективність лікування хворих на МР ТБ.