ВЗАИМОСВЯЗЬ ФУНКЦИОНИРОВАНИЯ ПРОЦЕССОВ ЭМОЦИОНАЛЬНОГО ВЫГОРАНИЯ И ВЫРАЖЕННОСТИ АЛЕКСИТИМИЧЕСКИХ ТЕНДЕНЦИЙ У СОТРУДНИКОВ ОРГАНОВ ВНУТРЕННИХ ДЕЛ И КУРСАНТОВ ВУЗОВ СИСТЕМЫ МВД - Омельянович, В. Ю. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 4 (31) (2012): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
В статті викладені результати експериментально-психологічного обстеження репрезентативної вибірки працівників ОВС та курсантів ВНЗів системи МВС, як практично здорових, так і тих, хто характеризується порушеннями адаптації у вигляді психосоматичних розладів та станів парціальної психічної дезадаптації. На основі проведеного аналізу взаємозв’язків між динамічними характеристиками синдрому емоційного вигоряння та феномену алексітімії підтверджена необхідність впровадження в систему відомчих психопрофілактичних заходів диференційованого підходу з урахуванням гендерної та професійної належності пацієнтів.