СЛОВО О КНИГЕ ПРОФЕССОРА К.Т. ЯСПЕРСА «ОБЩАЯ ПСИХОПАТОЛОГИЯ» (К 100- ЛЕТИЮ ПУБЛИКАЦИИ) - Петрюк, П. Т.; Петрюк, А. П. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (32) (2013): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Проведено теоретичний аналізі висвітлені особливості підготовки та написання класичної монографічної праці К.Т. Ясперса «Загальна психопатологія» (1913), опублікованої 100 років тому, яка у всьому світі до теперішнього часу служить настільною книгою для тих, хто цікавиться психологією, культурологією і психіатрією. Автор в даній роботі від феноменології окремих психічних хвороб сягає до широких філософських узагальнень, що стосуються людини в цілому в його екзистенціальному зв’язку з іншими людьми.