СЛОВО О ПРОФЕССОРЕ П.П. ТУТЫШКИНЕ – ИЗВЕСТНОМ ОТЕЧЕСТВЕННОМ ПСИХИАТРЕ И ПСИХОЛОГЕ (К 145-ЛЕТИЮ СО ДНЯ РОЖДЕНИЯ) - Петрюк, П. Т.; Иваничук, О. П. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (32) (2013): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
На основі джерел спеціальної літератури та наукових праць ювіляра приведені нові дані про життєвий і творчий шлях професора П.П. Тутишкіна – відомого вітчизняного психіатра, психолога, педолога, організатора охорони здоров’я і одного з піонерів російського психоаналізу, доктора медичних наук, професора, який працював в один час на Сабуровій дачі, котрий багато зробив для розвитку різних напрямів у вітчизняній психіатрії, системи охорони здоров’я і нового суспільного устрою в державі. Підкреслюється необхідність подальшого вивчення біографії та наукового доробку ювіляра, зокрема його українського періоду життя та наукової творчості.