АНТИСТИГМАТИЗАЦИОННЫЕ ПОДХОДЫ К ОКАЗАНИЮ ПСИХИАТРИЧЕСКОЙ ПОМОЩИ - Абрамов, Владимир Андреевич; Путятин, Г. Г.; Малтапар, О. К.; Шелестова, М. А.; Абрамов, Владимир Алексеевич; Бойченко, А. А. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (32) (2013): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
У статті проаналізовані різні компоненти стигматизації та самостигматизації, а також можливість впливу на них. Виділені основні положення процесу дестигматизації, її аспекти. Описані нові антистигматизаційні методи та підходи до надання психіатричної допомоги, що дозволяють створити нову ефективну модель та вжити цілий комплекс заходів з боротьби з такими явищами, як стигматизація.