РЕЗУЛЬТАТЫ ИЗУЧЕНИЯ ПСИХОПАТОЛОГИЧЕСКИХ И ПСИХОЛОГИЧЕСКИХ ОСОБЕННОСТЕЙ БОЛЬНЫХ С РЕВМАТОИДНЫМ АРТРИТОМ - Щербань, В. О. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
У статті наведені результати вивчення психопатологічної структури та психологічних особливостей хворих з ревматоїдним артритом. Виявлено домінування хронічного больового особистісного синдрому, неврастенії, реакцій на тяжкий стрес та порушення адаптації до тяжкого соматичного захворювання (нозогенні реакції), які суттєво впливають на соціальне функціонування та якість життя пацієнтів.