ЭКЗИСТЕНЦИАЛЬНО-ФЕНОМЕНОЛОГИЧЕСКИЙ ПОДХОД К ИССЛЕДОВАНИЮ И ПСИХОТЕРАПЕВТИЧЕСКОЙ РЕКОНСТРУКЦИИ ПСИХОТИЧЕСКОГО СПОСОБА СУЩЕСТВОВАНИЯ - Лихолетова, О. И. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (32) (2013): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
У цьому дослідженні зроблена спроба розуміння психотичного способу існування хворих на перший психотичний епізод з точки зору екзистенційних даностей. Описано особливості проведення феноменологічного аналізу психотичної дійсності, дано пояснення психопатологічним явищам (симптомам) з точки зору екзистенційно-феноменологічного підходу. Показані феномени-мішені для психотерапевтичної реконструкції переживання хворими психотичної реальності. Виявлено найбільш важливі для даних хворих екзистенційні теми, що вимагають психотерапевтичної корекції. Наведені приклади екзистенційно-аналітичного дослідження психотичного способу існування хворих з першим епізодом психозу