ОСОБЕННОСТИ УРОВНЯ ЭМПАТИЙНЫХ ТЕНДЕНЦИЙ У БОЛЬНЫХ ШИЗОФРЕНИЕЙ В УСЛОВИЯХ ДОЛГОВРЕМЕННОЙ ИЗОЛЯЦИИ И СОЦИАЛЬНОЙ ДЕПРИВАЦИИИ - Малтапар, О. К.; Абрамов, Владимир Алексеевич (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (33) (2014): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
У статті описані особливості емпатійних тенденцій у хворих на шизофренію з довготривалою ізоляцією та соціальною депривацією . Обстежено 120 хворих з різними термінами соціальної ізоляції. Виділено три рівні емпатії , властивих хворим порівнюваних груп : високий , середній і низький. Виявлено переважання середнього рівня емпатійних тенденцій в обох групах (50% хворих в основній групі і 72% у групі порівняння)