МЕДИКАМЕНТОЗНАЯ КОРРЕКЦИЯ ПОГРАНИЧНЫХ ПСИХИЧЕСКИХ РАССТРОЙСТВ ПРИ ТРАВМАХ НИЖНИХ КОНЕЧНОСТЕЙ - Бабюк, И. А.; Ракитянская, Е. А.; Шульц, О. Е. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 2 (34) (2014): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Автори представляють дані про епідеміологію, класифікацію і можливості психофармакологической корекції пограничних розладів при травмах нижніх кінцівок. Клінічна картина психопатологічних розладів залежить від внутрішньої картини хвороби і проявляється астенічними, тривожними та афективними розладами. Антидепресант нового покоління міртастадін та флувоксамін добре зарекомендували себе в терапії тривожних, інсомнічних і афективних розладів. Для корекції астенічної симптоматики та посилення дії антидепресантів можливо використовувати сучасний антиоксидант мексиприм.