АНАЛИЗ ХАРАКТЕРОЛОГИЧЕСКИХ ОСОБЕННОСТЕЙ КАНДИДАТОВ НА СЛУЖБУ В ОРГАНЫ ВНУТРЕННИХ ДЕЛ, СКЛОННЫХ К УПОТРЕБЛЕНИЮ НАРКОТИЧЕСКИХ ВЕЩЕСТВ - Омельянович, В. Ю. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 2 (34) (2014): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
В статті наведені обстеження з використанням тесту ММРІ репрезентативної групи осіб, які епізодично вживають наркотичні речовини та планували поступити на службу в органи внутрішніх справ, а також групи співробітників органів внутрішніх справ, які ніколи не вживали наркотичні речовини. Результати ієрархічного кластерного аналізу вказують на неоднорідність групи осіб, які вживають наркотики, у зв’язку з чим дана група була реструктурована у вигляді двох кластерів респондентів, при чому середні показники ММРІ 1 кластеру мали значущі відмінності від середніх показників ММРІ контрольної групи, а усереднений «профіль» даної методики для 2 кластеру був практично ідентичним «профілю» контрольної групи. На основі проведеного аналізу були виявлені особистісні особливості, які представляють інтерес в якості маркерів виявлення групи кандидатів на службу, які потребують підвищеної уваги під час проведення професійного психологічного відбору