ПАТОМОРФОЗ БИПОЛЯРНОГО АФФЕКТИВНОГО РАССТРОЙСТВА В ТЕРМИНАЛЬНОЙ СТАДИИ ВИЧ-ИНФЕКЦИИ С ОППОРТУНИСТИЧЕСКИМ ЭКСТРАПУЛЬМОНАЛЬНЫМ ТУБЕРКУЛЕЗОМ (ОПИСАНИЕ КЛИНИЧЕСКОГО СЛУЧАЯ) - Спирина, И. Д.; Леонов, С. Ф.; Варшавский, Я. С.; Шустерман, Т. И. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 2 (34) (2014): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Пацієнти з психічними захворюваннями, в тому числі й біполярним афективним розладом, складають групу ризику щодо інфекції, викликаної вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ). ВІЛ -інфекція та опортуністична туберкульозна інтоксикація видозмінюють клінічну картину психічного розладу. У статті наведено клінічний опис патоморфоза біполярного афективного розладу у термінальній стадії ВІЛ - інфекції з екстрапульмональним туберкульозом та подальшим розвитком органічного ураження головного мозку